00:15

Ni måste bara kolla in detta klippet. Det har gått i repris om och om igen hela helgen och jag sitter rotfarande som fastklistrad. Sekunderna vid 00.15 är magisa. Denna karl får än att bli knäsvag, vilken blick.

Nytt i garderoben

Jag har glömt att visa er mina tre kavajer jag har inhandlat nu de senaste.
1: HM
2: JC
3:HM

Helgenes shopping

Skor: Monki Linne: Monki Väska: Second Hand

Resumé

Jag tåg tåget mot Göteborg vid lunch-tid i fredags för att möta upp Emelie. Vi gick en sväng på stan, ganska många timmar och kollade i affärer. Hittade rätt mycket som jag skulle vilja ha men plånboken sa nej denna gången. Några småsaker fick jag i varje fall med mig hem.
Innan vi tog bussen hem till Emelie köpte vi med oss lite mat och räkor hem till henne. Det blev alltså en mysig kväll med massa prat och räkor och film.
Lördagen fortsatte vi med en Loppisrunda, även där hittade jag lite småsaker nämligen en bok och en väska. Emelie och Joel hittade en liten fin byrå för 50 kr som de skulle släpa hem på bussen, men de gick finemang. Efter loppisrundan lagade vi lite mat och jag fixade iordning mig för att åka vidare hem till Alle på inflyttningsfest. Kvällen slutade riktigt bra, men jag kan ju säga att jag är inte van vid att vara ute och svira fram till kl 04.00 på nätterna.
I går blev det däremot en mycket lugn dag, frukost hos Alle innan jag begav mig mot tåget. På väg hem gick tåget sönder så vi blev 40 minuter senare än vad som var beräknat. Väl hemma igen så tog jag och Bea en skön promenad sedan avslutade jag kvällen med slappande i soffan.

Ny vecka, nya möjligheter

Nu är det måndag igen, veckorna bara springer iväg och vi är redan inne på sista dagen i Januari. Men eftersom det är ny vecka,så betyder det också nya möjligheter. Veckan är fullspäckad med saker som måste göras. Idag tog jag en extra lång sovmorgon för att sova ut ordentligt och ta igen sömn-timmarna jag missat i helgen.
Dagen kommer ägnas åt plugg så de bara smäller om de, har nämligen ganska mycket att göra.
Resumé från helgen kommer lite senare, får ta det som en paus i plugget idag.

Iväg på äventyr

Nu är dagens lektion överstökad, olagligt tidigt började den dock 8.15. Så efter en snabb sväng på stan ligger jag och Mickan i min soffa och tar det lugnt. Tänka slappa lite innan vi ska fixa till lunchen. Lite senare idag ska jag iväg på äventyr. Ska nämligen till storstan och träffa bäst Emelie, var längesedan vi sågs nu så nu äntligen blir det av, mys på stan och god mat ikväll kan det bli bättre?
Äventyret fortsätter i morgon, men jag säger inte så mycket mer än de nu. Om jag kommer åt någon dator under helgen så lovar jag att uppdatera lite snabbt annars får ni hålla ut tills på söndag, då blir det en ordentlig uppdatering med bilder.

Pic


Hemmafru

Idag har jag spenderat min dag med Mikaela. Vi har ute och fota i kylan, riktigt skönt att få lite frisk luft men framför allt var det roligt att fota i det fina vädret. Efter de gick vi en sväng på stan och inhandlade lite mat till kvällen tacopaj. Medan jag var iväg och tränade så lagade hemmafrun Miakela mat till mig, så nu har vi precis fått i oss lite mat och är riktigt mätta. Nu väntar slapp i soffan och en film innan det är dags för sängen, i morgon ska vi nämligen vara i skolan olagligt tidigt 8.15.

Solstrålar

Hej alla solstrålar!

Idag är jag på riktigt bra humör, solen skiner och min fina vän Mikaela kommer hit lite senare. Men först får jag ägna några timmar åt pluggande innan jag kan njuta riktigt ordentligt av dagen.
Nu gick precis killen som fixat mitt element, min kran och min toa. Äntligen är allt helt och fungerande i lägenheten, känns riktigt skönt.



Träning är livet

Kom hem från ett riktigt svettigt träningspass idag, först körde jag spinning activio ett riktigt roligt spinning pass. Man har ett pulsband som mäter pulsen under hela passet. Dock har jag inte köpt något pulsband än så jag kör utan, men efter mitt uppehåll så ska jag minsann införskaffa mig ett. Efter de gick jag och Madde upp i gymmet och körde mitt styrkepass jag ska göra två gånger i veckan, sen avslutade vi med 5 minuter i roddmaskinen. Så nu är min kropp helt slut, riktigt skönt att lägga sig i soffan nu. Först ska jag bara få i mig kvällsmaten, något man aldrig kan få förmycket av är knäckebröd med ägg på. I LOVE IT!

Kyckling med grönsaker

Idag gjorde jag en riktigt god lunch som Mickan tipsade mig om. Den bestod av currykyckling med grönsaker i ugn. (Rödbetor,morötter, aubergin, squasch och potatis) Till de hade en jag liten sås bestående av kesella och sweet chili. Riktigt gott!

30 dagar med min blogg Dag 7

30 dagar med min blogg dag 7 "Min bästa vän"

Min absolut bästa vän är min älskade lillasyster. Vi står varandra väldigt nära, i lite mer än 1,5 år har vi nu bott tillsammans. Hon är den första jag ser på morgonen när jag vaknar och den sista jag ser innan jag går och lägger mer. Först trodde jag det skulle bli en ren katastrof att bo ihop, men nu vet jag inte hur jag skulle klara mig utan henne. Vi hjälps åt med allt och finns vid varandras sida hela tiden. Pratar om allt och inget, men samtidigt finns de självklart dagar då man inte alls vill prata om allt och stänga in sig i sin egna bubbla. Men de dagarna minns man inte, man minns de dagarna då man har ett extra stort leende på läpparna och de stunderna man har som roligast tillsammans.
Konstigt nog har jag lärt mig väldigt mycket av min lilla syster, trots att hon är yngre än mig har hon ändå kunnat lära mig massor mer saker vilket jag är evigt tacksam för.
Jag älskar dig siis, jag är glad att just du är min lillasyster ♥



(Otroligt gammal bild)

God Morgon!

God Morgon!
Idag skiner solen och snön glittrar riktigt fint ute. Idag när jag vaknade fick jag en känsla av att det var vår ute eftersom solen lyste in så fint genom persiennerna. Men det var nog bara önsketänkande. För det är riktigt kallt ute och snön är nog inte på väg bort än på ett tag.
Idag hade det varit perfekt att ge sig ut med kameran och ta en lång promenad i  det fina vädret. Men istället ska jag ägna mig åt detta:


Jag har mycket kurslitteratur att plöja igenom och ett antal föreläsningar att kolla på, så varför inte börja direkt?

Lång kväll i soffan

Kom hem från ett svettigt spinning pass för en stund sedan. Så nu sitter jag i soffan och äter lite kvällsmat och kollar på One tree hill. Måste nog vara en av det bästa serierna. Idag tänkte jag unna mig en lång kväll i soffan utan att röra ett finger. Dock är jag redan väldigt trött efter både en heldag med plugg och ett träningspass så de skulle inte förvåna mig och jag somnar tidigt.

4 månader kvar

Nu har vi kickat igång examensarbetet och nipen i Trender i svensk detaljhandel. Bara 4 månader kvar tills utbildningen är avklarad. Men det är mycket som ska hinnas med fram tills dess. Ingen rast och ingen ro, utan nu blir det fokus på plugget. Om det stämmer så slutar vi skolan redan den 24 Maj, hade inte det varit underbart?
Nu tänkte jag kila upp till affären och köpa lite småsaker till lunchen jag tänkte laga i morgon innan jag sätter mig ner och kollar på en till föreläsning i examensarbetet.

Vill sova mer

God Morgon!
Idag är det ingen pigg Sofia som skriver, hade gärna legat kvar i sängen någon timme till. Om en stund kommer Marcus och Mickan hit, vi ska nämligen starta upp nippen och ex-arbetet. Får se hur bra de går och hur länge vi orkar sitta. Men hade varit väldigt skönt om man kunde komma en bit idag. Mer uppdatering senare under dagen.

Vattenspinning

Kom hem från vattenspinningen för en lite stund sedan, jag måste säga att det var riktigt mysigt, bassängen var varm och det var extra varmt inne i rummet. Man körde mycket vatten tramp och simma fram och tillbaka och sedan var det två varv med styrka med hantlar under vattnet. Så vi får se om man har något träningsverk i morgon. Jag kan säga att denna träningsformen inte riktigt matchade vad vi kom fram till på PT mötet idag, men det är absolut något jag kan tänka mig att göra fler gånger.

Stylisterna

Stylisterna har premiär nu ikväll på Kanal 5 Play. Men man kan se första avsnittet redan nu på Frida Farhmans blogg.
Är det någon mer än jag som kommer följa detta programmet?




30 dagar med min blogg Dag 6

Dagens ämne i 30 dagar med min blogg är:
"Min dag"

Klockan ringde 08.00, men var för trött för att gå upp så ställe om klockan till 9. DÅ var jag mycket piggare och gick upp och fixade i ordning en god frukost. Utan att fastna vid tv:n så satte jag mig vid datorn och satte på första föreläsningen jag skulle kolla på under dagen. Två timmar senare vad jag väl lite klokare och gick ner till tvättstugan och la i en maskin tvätt som fick snurra runt en timme.
Medan tvätten skulle bli klar så ställde jag mig i köket och lagade en riktigt smaskig lunch bestående av, aubergin, squash och morötter i en ungsform. Stekte köttfärs med vitlök och paprika och hällde i lite krossade tomater. Allt detta hällde jag sedan i ugnsformen och lät det stå inne i ugnen i 40 minuter. Riktigt gott och enkelt.
Sedan gick jag mätt och belåten till gymmet och gjorde tester med min PT. Det fick bli en liten paus i plugget, för direkt efter träningen gick jag hem och satte på föreläsning nummer två, har snart kollat klart på den ocskå.
Så nu ska jag invänta min fina vän Elin, vi ska nämligen testa vattenspinning nu ikväll. Ska bli spännande. Lovar att återkomma senare ikväll hur passet var.

Mot mina mål!

Nu har jag fått det svart på vitt. Jag behöver lägga om min träningsplan och kost. Har nämligen haft mitt andra tillfälle med en PT idag och gjort lite tester, kondition och kroppsanalys. Har gjort en form av en kroppsanalys för några år sedan men tyvärr har jag inte kvar resultaten. Men nu har jag i varje fall fått resultat över hur min kropp ser ut i dagsläget. Skrämmande!
Jag kan ju säga att min kondition inte är på topp, men jag kan skylla lite på förra året eftersom jag var sjuk väldigt mycket och kunde aldrig ta tag i träningen ordentligt. Men nu efter operationen hoppas jag på att det ska bli bättre och att jag ska kunna träna på ordentligt och regelbundet.
Sedan måste jag även öka muskelmassan och minska fettmängden i min kropp. Så mitt träningschema kommer se ut såhär den närmaste tiden. 1-2 styrkepass i gymmet, passet jag ska köra är utformat av en PT. Sedan ska jag köra 3-4 konditionspass i veckan där jag höjer pulsen till max, ex spinning, easyline, boxning, bodycombat, power step.
Ni får inte tro att mitt liv det kommande månaderna enbart kommer bestå av träning och att jag kommer träna varje dag för det kommer jag inte. Dessa rekommendationer kommer från min PT, så jag kommer alltså ha 1-2 vilodagar i veckan.
För att försöka nå mina mål vi har satt upp så ska jag även försöka dra ner på kolhydraterna. Så under veckorna ska jag försöka att klara mig utan kolhydratet och istället äta mer frukt, grönsaker och protein. Någon som har tips på goda maträtter man kan göra?

Detta är inte bra. . .

God morgon!
Igår när jag gick och la mig kände jag att jag hade aningen ont i nacken, så jag värmde riskudden och gick och la mig. Nu på morgonen när jag vaknade gjorde de ondare och jag kan knappt vrida huvudet åt vänster utan att det gör ont. Detta är inte alls bra, har ju mitt andra PT tillfälle idag som jag verkligen har sett fram emot. Tur att det är några timmar kvar tills jag ska vara på gymmet, det får bli riskudden hela dagen och hoppas på att det känns bättre sedan. En sak till som är negativ är att jag ska opereras om lite drykt en vecka och då får jag inte ta några andra tabletter än panodil och alvedon och inget av de hjälper just nu, hade behövt ta en inflamations tablett för att min nacke ska göra lite mindre ont.

30 dagar med min blogg Dag 5

Måste bli bättre på att uppdatera 30 dagar med min blogg. Listan hittar ni här. Idag är det dags för dag nummer 5 som är:

"Vad är kärlek?"

Kärlek är stort, jag tror inte riktigt att någon kan svara på exakt vad kärlek är, eftersom kärlek kan vara så mycket och det betyder olika för alla människor.

Om man visar kärlek, så får man med sannolikhet kärlek tillbaka. Om man ska kunna älska någon tror jag det är viktigt att man är säker i sig själv, att man har ett bra självförtroende, att man älskar sig själv innan man kan älska någon annan. Man kan aldrig få förmycket kärlek, så va inte rädd för att visa dina känslor du har inget att förlora. Kärlek finns överallt även där man minst kan ana det.

Jag är glad att jag har en sån fin omgivning, en underbar familj och fina vänner som jag både kan ge massa kärlek till medan jag samtidigt får kärlek från dom.

Om vi sedan ska prata om kärlek som pojkvän/flickan, hustru eller make så tror jag att det finns en för alla. Det gäller att inte leta, kärleken dyker upp när man minst kan ana de, trots att man inte alltid tror de.

Men en sak som är viktig att veta är att kärlek inte alltid är lätt, utan kärleken har en tendens att sprida en och annan tår ibland.

En sak som är säker är att jag är tacksam för att alla i min närhet finns ♥ jag vet inte vad jag skulle göra utan er. Massa kärlek  till er!

Nu är det bara den stora kärleken som saknas i mitt liv, han med stort H finns säkert där ute någon stans. Men det är inget som tynger mig eftersom jag redan har de finaste man kan ha en familj som sprider kärlek och vänner man kan lita på i vårt och torrt. ♥

Effektivitet

Idag har jag varit väldigt effektiv. Började med att storstäda hela lägenheten så nu är den nästintill tipp topp. Efter de tänkte jag bege mig till gymmet, men min kropp var helt slut efter några timmars röjande här hemma så istället satte jag mig och pluggade några timmar. Jag känner mig riktigt nöjd efter dagens prestation. Får köra lite träningsövningar här hemma med min boll nu ikväll istället.

Saturday Night


Dagens schema

Idag har jag verkligen sovit ut ordentligt, men trotts de är jag lite så där små trött ändå. Kvällen igår va mycket trevlig, trevligt folk, roliga lekar, dans och häng vid pianobaren där ingen mindre än Kalle spelande. Måste säga att han är riktigt grym vid pianot. Bilder från kvällen kommer lite senare under dagen.
Nu ska jag försöka få i mig en god frukost innan jag tar tag i allt som står på dagens schema.
-Stor städa lägenhten
-Plugga
-Träna




Let the party begin!

Idag har jag inte gjort något som jag skulle mer än att träna. Plugget och städningen får vänta tills i morgon.
Nu har vi ännu en partykväll framför oss. Så nu åker klackarna och klänningen på och vi gör oss redo för en makalös kväll.

Friday Evening


Partypinglorna

God Morgon!
Igår efter jobbet gick jag till gymmet och skakade lite rumpa på ett zumba pass. Jag kan inte förstå att folk köar över en halvtimme innan biljetterna släpps för att få biljett till passet. Efter träningen kom fina Bea och Elin hem till mig för att laga lite mat och umgås. Avokado med skagenröra till förrätt och honungsmarrinerad kotlett med hasselbackspotatis till varmrätt. Riktigt gott blev det. Efter några timmars prat och skratt gick vi vidare till Oscars. Hade faktiskt en riktigt rolig kväll tros att inget dansgolv var öppet, men det kan ju knappt bli tråkigt när man har så fina människor i sin närhet.
Tänkte lägga upp lite bilder senare, nu ska jag byta om till träningskläder och möta upp Madde för lite styrka och kondition i gymmet.

En dag i solsken

Idag har jag spenderat min dag med Mikaela. Vi har pluggat effektivt och varit ute och fotat i det fina vädret idag. 
Här är några av bilderna som vi lyckades fånga idag.

God Morgon

God Morgon Solstålar!

Nu har jag precis fått i mig lite frukost och ska fixa i ordning mig. Mikaela kommer nämligen hit om en liten stund. Idag är det plugg och fotande som står på schemat. Hoppas att vädret kan hålla i sig så de blir riktigt fina bilder.

1000 meter avklarade

Idag har jag spenderat min eftermiddag/kväll med fina Bea. Vi har varit upp i simhallen och simmat, det var faktiskt riktigt mysig. Idag var det vuxensim så det var mestadels pensionärer som var där, ljusen var tända och simhallen ner släckt så de va skönt att simma. Efter att 1000 meter var avklarade hoppade vi in i bastun med varsin apelsin i högsta hugg. Vad är inte bättre än en god frukt i en varm bastu?
Så nu efter dagens lilla träningspass och bastubad är jag helt mör i kroppen. Tror minsann att jag ska krypa ner i sängen och läsa lite innan jag somnar.

30 dagar med min blogg Dag 4

Idag är det dags för dag 4 i 30 dagar med min blogg. Dagens tema är "Det här åt jag idag".
Idag fick det bli två grova mackor och ett kokt ägg till frukost, ingen direkt lyxig frukost men man står säg länge. Till lunch åt jag denna goda salladen som bestod av, kassler, quinoa, paprika i två färger, tomat, sallad och lite gräddfil med pesto till. Som pricken över i:t så garnerade jag salladen med cashewnötter.

Måndagsmys med Mikaela

Här kommer några bilder från i måndags då Mikaelaver hos mig. Vi gjorde en riktigt smaskig fruktsallad och lite varmchoklad på kvällen, riktigt smaskigt.

One Tree Hill

Är det någon av er som förler One Tree Hill?
Jag följer det slaviskt och jag kan bara säga att jag fullkomligt älskar 8:de säsongen. Så tänkte passa på att kolla på ett avsnitt nu när jag ska äta lite lunch. Bra paus för att höja motivationen till pluggandet.

En bra känsla

God Morgon!
Idag vaknade jag med en bra känsla i magen, antagligen för att jag är så lycklig över att jag äntligen klarat tentan jag pluggat till så många gånger. Jag tror att det kommer bli en bra dag idag, har ganska mycket att stå i men jag hoppas att jag ska hinna med så mycket som möjligt. Bland annat behöver jag röja lite i min garderob och få ordning på mina kläder. Kanske ska passa på att visa mina tre sista inköp för er också.
Så det är väl bäst att sätta igång, skriver mer senare.

Äntligen satte jag den

Idag fick det bli ett 30 minuters core pass och sedan 20 minuter styrka och 30 minuter på cykeln i gymmet, svettigt och skönt. Tanken varatt vi skulle gått på box, men tyvärr tog biljetterna slut väldigt fort så vi fick inga. Bäst att vara i tid nästa vecka.
Förövrigt är jag väldigt GLAD just nu, för jag har nämligen fått godkänt i ännu en kurs, trodde verkligen inte att jag skulle klara den eftersom jag tyckte att tentan gick åt skogen. Men tydligen så skrapade jag ihop tillräckligt med poäng för att få G.

Bloggdesign

Som ni kanske ser så är min bloggdesign inte sig lik. Det är bara för att den har krånglat så mycket så nu återställde vi hela och börjar om från början, så inom en snar framtid kommer den se bra ut igen. Någon som har tips på hur den ska se ut?

En lite paus

Dagen har gått väldigt fort idag. Har spenderat hela min dag med Mickan, gjort ärenden på stan och fixat och trixat i skolan. Kom precis hem från skolan, idag hade vi våran andra kursstart, hoppas att kursen kommer bli lika rolig som den verkar men det lär bli mycket jobb nu i början.
Så nu är det bara till att slå upp kurslitteraturen och börja läsa.
Tänkte ta en liten paus från alla måsten nu ikväll och träna lite, får se vilka pass det blir idag. Min fina vän Elin ska också börja träna idag så hoppas det blir något riktigt svettigt.

30 dagar med min blogg Dag 3

Idag är det dags för den 3:e punkten på listan "30 dagar med min blogg". Dagens tema är Mina föräldrar.
Alla säger jämt att just deras föräldrar är väldens bästa, och det tänker jag även säga om mina föräldrar. De har alltid stöttat mig i vått och torrt, de finns alltid där både när man är glad och ledsen. Mina föräldrar har alltid trott på mig, redan när jag var 16 år flyttade jag hemifrån och de fanns hela tiden vid min sida och litade på mig. Det var ett stort steg att flytta hemifrån som 16 åring men samtidigt något som jag ville göra eftersom bussåkandet fram och tillbaka till och från skolan tog så mycket av min fritid, så då fanns mamma och pappa vid min sida hela tiden och hjälpte mig med allt från att hitta ett bra boende och allt som krävdes för att flytta.
Men det är inte bara det som gör mina föräldrar till världens bästa, utan de har även tagit med mig på en mängd olika resor runt om i Sverige och i Världen för att visa mig nya plattser och vidga mina vyer.
Allt från tältsemestrar i Bohuslän till öluffning i Grekland och vackra vingårdar i Österrike.
Jag älskar mina föräldrar för att de alltid ställer upp och för att de tagit med mig på alla resor, men framför allt älskar jag dem för att de är just mina föräldrar och att de älskar mig.




SLEEPOVER

Tänkte fixa en smouthie och sedan hoppa in i duschen och fixa till mig lite. För om lite mer än en timme kommer fina vän Mikaela hit och ska tillbringa kvällen tillsammans med mig. Vi ska ha sleepover och bara prata och umgås för en gångs skull behöver vi inte sitta med kurslitteraturen och förhöra varandra inför tentan. Det kommer bli en mycket bra kväll, ser verkligen fram emot det.

Träning med PT

Kom precis hem från ett riktigt givande träningspass. idag tränade jag nämligen med en PT för första gången i mitt liv. Jag tänkte att när jag betalar så mycket för att träna så är det lika bra att göra rätt från början. Så idag gjorde vi upp ett styrkeprogram till mig som jag ska köra ca 2 gånger i veckan, jag ska även träffa min PT om en vecka igen och då ska vi göra lite olika tester och bygga på med fler övningar på styrkeprogrammet.
Efter en timmes genomgång av maskinerna jag ska använda mig av avslutade jag mitt träningspass med 40 minuter på cykeln, så nu bränner det riktigt bra i mina ben och i rumpan.

Sista terminen

God Morgon!
Idag börjar min sista termin på butikschefsutbildningen, är det inte sjukt vad tiden har gått fort. Vi har redan genomgått 3 tuffa terminer med grupparbeten och massa tentor och nu är vi inne på slutspurten endast 4 månader kvar som student. Jag slår vad om att denna terminen bara kommer springa iväg. Nu tänkte jag i alla fall ta tag i de första föreläsningarna som står på schemat, känns faktiskt kul att få börja med något nytt.

Solsidan

Nu senare ikväll har min fina vän Elin varit här och pratat och druckit te. Vi hade massor att prata om, tror inte vi har träffats sedan juldagen. Tiden går för fort så man hinner inte med allt man vill hinna med. Men idag blev det äntligen av att vi träffades, kanske borde göra söndags myset till en tradition och prata igenom veckan som har gått.
Tänkte avsluta kvällen i soffan och kolla på solsidan som börjar igen nu ikväll. Har faktiskt aldrig kollat på de innan men alla säger att det ska vara så himlans bra så jag har lovat att ge det en chans. Någon som följt de? Vad tycker ni? 

Konstnären i mig

Idag har jag haft en mycket mysig dag hemma hos farmor och farfar, kreativiteten har riktigt flödat från alla tre:s sida. Farfar höll på med sina bildspel samtidigt som jag och farmor satt med penslarna i högsta hugg.
Här är lite bilder från dagen, dock får ni inte se de färdiga resultaten än.

Nu tänkte jag ta fram kreativiteten

Det är så skönt att kunna sova ut på morgonen utan att känna att man sovit för länge. Inget plugg att tänka på för tillfället, sista dagen på min ledighet idag. I morgon börjar den nya terminen och även med sista på Campus.
Idag tänkte jag bara ta det lugnt och njuta av ledigheten. Ska fixa till mig lite och trampa iväg till farmor och farfar och spendera några timmar hemma hos dom. Tror nämligen att jag och farmor ska ta fram penslarna och vara lite kreativa idag. Självklart följer min röda fina kamera med så jag kan via er min dag i bilder senare. Så håll utkik.

Mys med Bea

Nu lämnade precis min fina Bea mig. Vi har haft en riktigt mysig kväll hemma i min soffa, inte rört en fena. Ikväll har vi flötat med kebabtallrik från Campino och hemma gjort maräng swisch. Så nu känner man sig minsann som en uppblåst kossa, slut på onyttigheterna och gör plats för nyttigheter och mycket träning. Måste bli lite bättring med detta nu.
Men det tar vi tag i i morgon, för nu ska jag krypa ner i min säng och njuta av lite skönhetssömn.

Är det miljonlotter?

Idag på jobbet hade vi en form av säljbingo och gissa vem som kammade hem segern? Jo nämligen lilla jag.
Så nu är jag fyra trisslotter rikare, men undra om det är någon vinst på dom.

Mitt lilla hem


Gelehallon

Testade att göra egna gelehallon igår. Dom blev riktigt farligt goda, och dom satte allt sina spår.

AfterSki @ Campus

Kvällen igår blev minst sagt lyckad. Förfest @ Campus och sedan vidare för att skaka rumpa på Oscras, dock blev det inte så mycket skaka rumpa efter som det var knökat med folk, men roligt var det ändå.

Storstädning på gång

Idag fick det bli en välförtjänt sovmorgon på min lediga dag, riktigt skönt men är fortfarande lite små seg. Säkert bara för att jag sov lite för länge. Nu tänkte jag plocka fram mina städa talanger och storstäda hela lägenheten. Det behövs kan jag lova, nu under tentaplugget har jag helt lagt det åt sidan, men nu när jag väl är lite ledig får jag passa på och fixa till här hemma. Tänkte plocka ner det sista som har med julen att göra i kartongen och göra det riktigt mysigt här hemma.
Om en stund ska jag även möta upp söta Bea på stan, dock ligger mitt konto på ett stort minus just nu så det blir ingen mer shopping den här månaden för min del, men lite kan man väl allt få fresta sig själv?

Rensa hjärnan ytterligare en gång

Igår kväll kom min fina vän Mikaela för att vi skulle plugga det sista till tentan tillsammans. Det blev en lång kväll med mycket plugg och massa sidospår. Men jag tackar henne för att hon kom för om vi inte hade pluggat igår hade jag varit ganska körd på tentan idag, men jag ska inte säga att det gick bra för det vet jag inte än. Nu är det bara att hålla tummarna och koppla bort det i några veckor och ta nya tag.
Dagen har spenderats med Mikaela, efter tentan gick vi och lunchade på Sakura Thai vi kände nämligen att vi behövde unna oss något gott efter en hård vecka med massa plugg. Efter att magen var mätt och belåten gick vi en sväng på stan och strosade. Nu har vi precis avslutat eftermiddagen med The Last Song i min soffa, en otroligt vacker film. Så nu när Mikaela ska tillbaka hem till Borås passar jag på att  byta om till träningskläder och rensa mitt huvud med ett spinning pass. Dags att nollställa huvudet och ta nya tag inför den sista terminen. Men först ska jag ha LEDIGT från plugget alltså i några dagar.

Äntligen lite ledigt

Nu känner jag mig äntligen levande igen efter en tuff vecka med massa tentaplugg. Idag tänkte jag bara släppa allt och inte göra något vettigt alls.
Tänkte skriva lite mer senare, så håll utkik.

30 dagar med min blogg Dag 2

Tänkte fortsätta med 30 dagar med min blogg. Nu är vi inne på dag 2 "Min första Kärlek".
Jag har inte så jätte mycket att säga om denna punkten mer än att:

i´m still waiting for the perfect man




God Morgon!

God Morgon!
Idag vaknade jag konstigt nog 20 minuter innan klockan skulle ringa, pigg och glad. Så det var ingen ide att somna om. Så nu är jag i full gång med att göra det jag inte hann igår, plocka in disken. Ska fixa iordning lite frukost och krypa ner under min filt i soffan och njuta av morgonen och kolla på sjunde himlen. Sedan tänkte jag starta dagen med en rivstart på gymmet. Det kanske är bäst att träna på morgonen så man är pigg resten av dagen och håller motivationen uppe till tentaplugget som ligger och väntar.

En liten husmor

Det var skönt att rensa hjärnan lite. Nu ska disken plockas in och tvätten ska vikas, känner mig nästan som en liten husmor. Eftersom det inte är något bra på tv ikväll tänkte jag att jag lika gärna kan göra några frågor till innan jag somnar, så får det bli sängen och spikis tidigt idag så man är redo för en sista tentapluggs dag i morgon.

En liten paus

Jag måste ha pluggat väldigt effektiv idag eftersom jag somnade innan. En timmes powernap som jag egentligen inte alls hann med. Men nu efter ett antal timmar helt ägnande åt plugg tar jag en lite paus och beger mig till gymmet och svettas lite, får se hur det går idag eftersom det fortfarande gör lite ont i ryggen efter att jag halkade men det ska nog inte vara någon större fara idag heller. Innan idag när jag satt och pluggade i köket kollade jag ut genom fönstret, nästan varje dag ser jag brandbilarna köra förbi men aldrig lyckas jag vara på gymmet samtidigt som dom. Ska bli spännande den dagen jag stöter på dom på gymmet, om det finns något ögongodis att spana in.
Eller finns det fula brandmän?

Ett måste

God Morgon!
Idag var det segt att gå när men vet att man har ett MÅSTE, men nu har jag äntligen tagit mig upp ur sängen och håller på att fixa i ordning lite frukost. Det är nämligen tentaplugg som gäller hela dagen idag, måste verkligen få in allt i min lilla hjärna under detta dygnets timmar. Så uppdateringarna kanske blir mindre effektiva under dagen men håll ut på torsdag 13.00 kommer jag bättre mig för då är tentan över.

Elsas Mode

Nu har jag rensat huvudet riktigt ordentligt, började med att värma upp med ett 30 minuter power step pass. Efter det köade vi länge för att få våra biljetter till spinningen, galet va populär den va. Så nu kom jag precis hem efter två riktigt svettiga pass på gymmet. Känns skönt att ha fått rensa hjärnan lite, så nu ska jag ta en lång dusch innan jag ger mig på plugget idag. Lite till kan jag nog få in i min hjärna ikväll.
Tänkte jag avsluta kvällen med att krypa ner under min mysiga filt med en mycket bra bok, nämligen Elsas Mode. Är det någon av er som har läst den? Nu är jag inne på slutspurten i den och tycker att den är riktigt bra, tur att det finns en till bok i samma serie.

Rensa hjärnan

Nu ska jag rensa hjärnan lite och gå bort till gymmet och svettas. Får se vad min rygg klarar av efter smällen i morse men förmodligen är det inte några större problem.
Får se om jag unnar mig en stund i poolen och bastun efter träningen idag, det hade absolut inte varit fel.

Inte riktigt min dag

Idag är det verkligen inte min dag, det började redan på morgonen när jag klev utanför dörren. Trappan såg inte alls hal ut men vad ögonen kan bli lurade, vipps ligger jag där på trappan med min väska och mina soppåsar bredvid mig. Dock gick det förvånansvärt bra eftersom jag bara slog i ryggen lite lätt och tog emot med armarna, men det kunde gått riktigt illa. Promenerade bort till skolan och höll på att halka ytterliggare några gånger. Sedan var den tentadags och jag som trodde att jag kunde de så bra, vilket jag också kunde för jag kunde de jag hade pluggat på och de som jag tyckte var viktigt. Men tentan var svårare än jag trodde så vi får se hur den gick, jag var ju inte ensam om att tycka att den var svår så det var väl en lättnad i alla fall men nu känner jag att jag borde klara den någon gång.
Nu tänkte jag ta tag i nästa tentaplugg och köra hårt i några timmar innan jag ska bege mig till gymmet och svettas lite, äntligen har min förkylning släppt så jag kan träna igen. Ska bli skönt att få tänka på något annat en stund.


Bombnedslag

Det känns som om klockan är mycket mer än vad den faktiskt är, tror att mina 5,5 effektiva pluggtimmar kan ha bidragit till det. Jag har suttit som fastklistrad vid Skype och diskuterat och räknat massor, så nu snurrar siffrorna bara i mitt huvud. Tror att de får bli en kreativ paus och försöka röja upp i lägenheten lite innan jag tar tag i det sista plugget för idag. Det ser nämligen ut som hej kom och hjälp mig, lite smått panik över min röriga lägenhet så här krävs ett ryck för att den ska se tipp topp ut igen.
Ungefär så här mycket tid har jag haft till att städa de senaste dagarna.

Inspiration

Olivia Palermo

Tentaplugg

God Morgon solstolar!

Idag är det tentaplugg som står på schemat, det sista rycket för att få in lite till i hjärnan rättare sagt. För i morgon är det nämligen dags för tenta nummer 1 för veckan. Men igår kom ja och Frida på de ultimata plugg sättet, nämligen att plugga genom skype. Det fungerade väl sådär eftersom mitt Internet suger, men de gjorde de hela lite roligare än att sitta själv och plugga. Så nu håller vi tummarna för att det fungerar bra idag med.
Nu ska jag bara få i mig något gott till frukost innan vi drar igång.



The Tourist

Nu ikväll har jag varit på bio med systrarna Berntsson, mycket trevligt man är alltid lika glad i deras sällskap. Vi såg The Tourist, den får faktiskt bra betyg av mig, jag har dock bara hört kritik om filmen men jag tyckte den var riktigt bra. Så det är en film jag starkt rekommenderar.
Nu tänkte jag dejta kudden och krypa ner i min säng så jag är pigg i morgon, det lär bli en tuff dag.

Regn och rusk

Det var en ganska seg dag på jobbet idag, men jag förstår alla att dom stannade inne idag stället för att gå på stan. Men timmarna sprang iväg ganska fort så nu har jag precis fått i mig lite mat. Så nu är det dags att sätta igång med nästa sak på dagens schema, tentaplugget ser verkligen fram emot att ägna hela eftermiddagen och en stor del av kvällen åt bokföring. Tror nästan att Debet och Kredit är mina närmsta vänner för tillfället, eller ovänner om man ser de från den sidan. Bara att ta tagi plugget, för det är ingen som gör det åt än.

Jobb

God Morgon!
Idag var jag inte allt för pigg när jag vaknade, har legat och vridit och vänt på mig flera gånger inatt. Gillar inte att vara förkyld, man har inte så mycket energi och man kan inte träna. Men det hindrar mig inte för att promenera upp till jobbet och jobba några timmar. Det är en ganska kort dag idag 10.30-15.00.



Mysig fredagskväll

Känner mig nästan som en ny människa efter  kvällens poolbadande och bastubad. Riktigt skönt.
Ljusen är tända runt om i lägenheten och maten står i ugnen och ska bli klar innan jag kan sätta mig ner i soffan och njuta av denna fredagskvällen. Idag är det potatisgratäng, stekt honungs marinerat kött, sås och grönsaker som står på menyn. Låter det gott? Hoppas att jag har lyckats med maten ännu en gång, så nu är det bara sällskapet som saknas för att kvällen ska bli fullbordad.

Bad och bastu får avsluta eftermiddagen

har åtminstone pluggat några timmar idag trots att motivationen inte alls har funnits där. Hoppas att man har blivit lite klokare, nu tänkte jag i alla fall ta en liten paus och bege mig till gymmet för att njuta lite av ett varmt vad och en stund i bastun. Det är inte så bra att träna när man är förskyld så idag hoppas jag över träningen och hoppas ner i poolen istället, en 32 gradig saltvattens bassäng låter väl inte helt fel? Efter det blir det god mat och soffan resten av kvällen, lite måste man lyxa till det så man blir frisk.

God Morgon

God Morgon!

Gick och la mig ganska tidigt igår för jag tänkte att om jag får sova ut riktigt ordentligt skulle mina förkylning vara bättre idag, men icke. Har precis gjort iordning dunder te:t som Marie tipsade mig om i sommras när jag va sjuk så vi får hoppas att de hjälpter. Sedan är det bara till att bita ihop och ta fram kurs-litteraturen och sätta sig och plugga hela dagen lång. Ska upp på stan och göra ett ärende lite senare idag, kan nog vara bra att få lite frisk luft för att orka med denna dagen. Är det någon mer än jag som har ångest över tentor just nu, dagarna går för fort och det börjar nära sig. Nästa vecka kommer bli en mardrömmsvecka.



Trettondagen

Nu har familjen precis lämnat mig, har haft en riktigt mysig dag med min fina familj och kusin vitamin, Karl och Brita. God smörgåstårta och en smaskig passions-frukts cheeskake till efterrätt. Eftersom vi aldrig hann träffas under julen fick vi ta julklappsutdelningen idag. Jag fick hemma gjort oboy pulver, drinkpinnar, en doft cuppcake och små söta engångs glöggmuggar av min fina kusin. Så nu ska här blandas exklusiva drinkar.
Nu har jag krupit ner under min filt i soffan och tänkte stanna här resten av kvällen, har verken ork eller motivation till att sätta mig och plugga nu så de får vänta tills i morgon. Ska nog ta och koka en stor kopp te och sätta på en bra film.

Systrarna Berntsson

Här kommer lite bilder från gårdagen. Jag kan bara säga att man har otroligt kul med systrarna Berntsson. Ko leken var nog det bästa på hela kvällen.

Nu kör vi!

Gårdagen blev mycket lyckad med fröknarna Berntsson. Lite förfest med prat, skratt och lekar hemma hos mig, sedan gick vi vidare till Oscras och skakade lite rumpa.
Lägger upp lite bilder senare så håll utkik.
Nu tänkte jag promenera till gymmet och köra ett svettigt pass efter gårdagens onyttigheter.

Snöyra

God Morgon solstrålar!
Nu har jag precis fått i mig lite frukost och plockat iordning här hemma. Ska strax promenera upp till jobbet för ett arbetspass, hoppas att tiden går fort idag men det lär den säkert göra eftersom det är en kort dag idag 9.50-14.00. Det är bara till att ta på sig ordentligt med kläder för vädret är inte riktigt på min sida idag, snön faller ner från himlen och gatorna är täckte och säkert inte plogade. Ha en underbar dag så hörs vi senare.



Snötäckta gator

När jag klev ut från gymmet var gatorna täckta av ett tunt lager puder snö riktigt härligt att traska hem i men nu får det väl vara någon måtta på snön, julen är över och nu vill vi ha vår.
Är helt slut efter dagens träningspass. Idag fick det bli 30 min Core, 30 min step bas och en runda i gymmet, underbart att vara igång. Nu tänkte jag bänka mig i soffan resten av kvällen men frågan är hur länge jag klarar av att hålla ögonen öppna, är sjukt trött så det får nästan bli sängen direkt.

Mönster eller inte?

Visst är dom snygga? Men vad tycker ni mönster eller inte? Själv tycker jag om alla tre men speciellt de rosa.

Gymmet

Nu ska jag gå över till gymmet och köra ett svettigt pass. Det är ju tur att man bor nära för då kan man verken klaga på att det är långt att gå eller på att man inte orkar gå dit när det är dåligt väder. Här finns ingen återvändo bara att traska dit. Detta året har börjat mycket bra och än håller jag mina små nyårslöften, så vi får hoppas att det fortsätter åt samma håll nu.

Fashion By H&M

Fick lite inspiration innan när jag klickade in på H&M. Vill ha allt detta, hade suttit perfekt nu till våren.

Where is the sun

Ja det kan man ju undra, nu precis nu i denna gråa och trista period av året hade man behövt en liten glimt av sol så man piggnar till och hittar all den energi man går runt och bär på.
Så därför sitter jag och kollar resor titt som tätt, och vem vet det kanske bokas en snart.
När man ser dessa fina bikinisarna från Victoria Secret så blir man ännu mer sugen på att ligga på en strand och steka.

God Morgon

God Morgon!
Hoppas ni har sovit riktigt gott, det har i alla fall jag gjort. Är dock fortfarande lite småtrött.
Idag är det plugg som gäller hela dagen lång, ska strax promenera bort till skolan och tillbringa några timmar där med Frida.



A big dream

En stor dröm jag har är att få sitta i publiken på Victoria Secret fashion show. Hade varit magiskt och obeskrivbart att få se de live och få njuta av musiken, modellerna med framför allt kläderna. Någon som håller med mig?
Jag kan ju bara säga att jag älskar fashion!  ♥



Fashion 2010

För er som missade Victoria Secret här om dagen så går det i repris nu 20.00 på 3:an.
Tänkte bädda ner mig i soffan och njuta av en timmes fantastisk show.

Blev uppslukad av boken

Dagen har faktiskt sprungit iväg väldigt fort. Började med två pass på gymmet, körde ett 30 min corepass och 30 min powerstep riktigt svettigt och härligt. Sedan var tanken att jag skulle ägna hela dagen åt tentaplugg, satt i 3 timmar och pluggade konstant sedan tänkte jag att det inte skulle vara fel med en paus. Så jag tog Elsas Mode och la mig i sängen och började läsa lite och där fastnade jag. Boken är som en drog efter varje sidan man läser vill man bara veta vad som händer på nästa.
Efter att ha legat i sängen slukad av boken i några timmar så åkte träningskläderna på igen och jag mötte upp Madde för ett 30 minuters Easy Line, ett grymt effektivt träningspass, det är cirkelträning så varannan station är kondition och varannan styrka. Maskinerna man använder sig av har inga vikter utan är lufttrycks maskiner så tempot avgör hur jobbigt och tungt det blir. Så om ni inte har testat det och får tillfälle så är det verkligen något jag rekommenderar.

30 dagar med min blogg Dag 1


Då kör vi igång med 30 dagar med min blogg, här kommer en liten presentation om mig själv i form av en lista.


Namn? Sofia

Född? 1990 i Värnamo

Längd? 1,69

Skostorlek? Har mellan 39-41 beroende på skor

Piercingar? Hål i öronen och Naveln

Tatueringar? Nix

Bor? Bor just nu på västkusten, men kommer från de småländska skogarna

 

Utbildning? Läste mode/design på gymnasiet och nu håller jag på att utbilda mig till Butikschef

Jobb? Jobbar extra på Intersport

Drömyrke? Hmm svår fråga, men jag har ett stort intresse för både Mode och Hälsa så något inom det.

Plats du vill resa till? USA, Thailand, Australien plus massa andra ställen

Favoritdrink? Finns många goda drinkar men en favorit är, rosapanten  
Favoritmat? Allt mamma lagar, men en god sallad och en grillad köttbit sitter aldrig fel

Favoritfilm? Finns många bra filmer så har ingen direkt favorit

 

Läser just nu? Elsas Mode och massa kurslitteratur
Läser helst? En bra och spännande bok eller ett mode magasin
Tittar helst på? Gossip Girl, One tree hill och andra bra serier

Lyssnar på? Allt!

 

Mest överskattade affär? Hmm svårt. .
Det dyraste jag köpt?
Min förra dator

Senaste fyndet? Det måste ha varit mina nya underkläder som jag kolalt på länge men fyndade på mellandagsrean

Lyxartikel? Min fina Pentax system kamera

Värsta plagget? Manchesterbyxor

Favoritaccessoar? Fina smycken, väskor och höga klackar

Motionerar du? Powerwalk och Gym

Vilket schampo använder du? Olika

Vilken parfym använder du? Gucci, Lacoost

Vad är du rädd för? Att vara ensam när det är mörkt, spindlar

Vad finner du charmigt? Humor och ett bra självförtroende

Beskriv dig själv med 3 ord? Kreativ, Snäll och mysig



3 Januari

God Morgon!
Idag ringde klockan en timme tidigare, tänkte att det är lika bra att gå upp så man hinner med allt som ska hinnas med idag. Ska möta upp fina Madde om en stund och gå till gymmet och svettas lite. Idag tror jag att det va Step och Core pass som står på schemat. Som vanligt nu i tentapluggs tiderna så kommer jag ägna hela dagen åt att plugga, men det är sådant man får stå ut med. Är det många av er som har lov ?



30 dagar med min blogg

Jag tänkte börja det nya året med en liten "lista" hittade den på den här bloggen. Tänkte det kunde vara en bra start på det nya året, så får ni samtidigt "lära känna" mig lite bättre. Tänkte försöka pricka av en punkt på listan varje dag. Så håll utkik.
Dag 01 – Presentera mig själv
Dag 02 – Min första kärlek 
Dag 03 – Mina föräldrar
Dag 04 – Det här åt jag i dag 
Dag 05 – Vad är kärlek? 
Dag 06 – Min dag 
Dag 07 – Min bästa vän 
Dag 08 – Ett ögonblick
Dag 09 – Min tro
Dag 10 – Det här hade jag på mig i dag
Dag 11 – Mina syskon
Dag 12 – I min handväska
Dag 13 – Den här veckan
Dag 14 – Vad hade jag på mig i dag? 
Dag 15 – Mina drömmar 
Dag 16 – Min första kyss
Dag 17 – Mitt favoritminne 
Dag 18 – Min favoritfödelsedag
Dag 19 – Detta ångrar jag
Dag 20 – Den här månaden
Dag 21 – Ett annat ögonblick
Dag 22 – Det här upprör mig
Dag 23 – Det här får mig att må bättre
Dag 24 – Det här får mig att gråta 
Dag 25 – En första 
Dag 26 – Mina rädslor 
Dag 27 – Min favoritplats 
Dag 28 – Det här saknar jag
Dag 29
Mina ambitioner
Dag 30
Ett sista ögonblick




Solnedgången vid havet

(Foton tagna av mig)

Imponerande

Jag höll var jag lovade! Är lite imponerad av mig själv, men frågan är bara pluggade jag så mycket som jag borde gjort? Svar: Nej!
Dagen började med ett svettigt core pass följt av en timmes träning i gymmet. Det är helt underbart att vara igång igen. Efter träningen dröjde det inte länge innan min kära familj kom ner på besök, åt lunch och åkte och handlade lite mat så nu är kylen full. Har spenderat resten av dagen framför skolböckerna. Nu väntas tentaplugg hela veckan lång. Tog en paus i plugget i eftermiddags och tog med min fina kamera ner till havet och fotade lite, tänkte bjuda på några bilder lite senare.

Här kommer lite bilder från mitt nyårsfirande.
Han måste ha tyckt att festen var riktigt rolig eftersom han satte sig
vid bordet och somnade ;)

Mot gymmet

God Morgon!
Idag ringde klockan ganska tidigt, trots att jag bara ville vända på mig och somna om när klockan ringde trotsade jag min trötthet och klev upp. Nu är jag lite piggare och redo för ett svettigt träningspass. Kanske orkar jag koncentrera mig och ägna hela dagen åt pluggade efter att man har fått röra på sig lite. Idag har jag bestämt mig för att låta datorn vara avstängd hela dagen så jag kan ägna timmarna till tentaplugg istället. Tror ni det låter som en bra deal med mig själv? Så vid 20.00 tiden slår jag på datorn för att uppdatera och få upp lite bilder.
Hoppas alla får en riktigt bra dag!

2011

Då var det nya året här! Gårdagens festligheter med Sara ute i skogen var minst sagt mycket lyckade, god mat och trevligt sällskap. Kvällen bestod av massor av prat, skratt, musik, nytt folk, lekar och självkart lite fyrverkerier och skumpa vid 12 slaget.
Ska se om jag kan få in lite bilder i morgon, nu tänkte jag nämligen lägga mig i soffan och sätta på en film och bara ta det lugnt.

RSS 2.0