Jag kommer tillbaka

Idag har det varit en häktisk dag, först möte på banken, vidare till vårdcentralen där man fick tillbringa en timme för att vänta på syrran.
Sedan var det precis att jag hann vem och äta lite och fixa iordning innan jag själv skulle iväg till doktorn på årlig kontroll, jag kan inte fatta varför det ska vara så bra med det helt meningslöst, fick i alla fall konstaterat att jag fortfarande är damm allergisk.
Sedan åkte jag hem och tog det lugnt eller det gjorde jag inte ringde lite samtal, fixade med papper och började skriva mitt personliga brev till ky utbildningen hoppas jag hinner klart :)

Men det härligaste av alla var långpromenaden med Fia i det vackra vädret vi har haft idag, så underbart väder man kan ha ibland :) hoppas att det håller i sig riktigt länge nu.

NU har jag precis städat klart hela mitt rum från grunden så här fint har det nog inte varit på flera veckor, inget damm på golvet och rent och fint överallt, det är ganska märkligt att jag inte har regaerat något för så dammit som det har varit har det nog aldrig varit förut.

Nu ska jag ta och sätta mig i soffan men syrran och kolla på 90210 det var ett tag sedan, och äta god blåbärspaj pappa har gjort :)

Funderar på att ligga lite lågt med bloggen och skriva när jag hinner har inte så mycket inspiration til latt skriva just nu:) så det får bli någon sorts nystart till sommaren eller något när jag förhoppningsvis har mer tid ganska tajt med tiden nu i nnan studenten och allt ska bli färdigt :) så håll ut ;)

~Sofia


Plugga plugga plugga

Idag får det bli en ända lång plugga dag med så lite data sittande som möjligt kanske något blogg inlägg kan hinnas med annars måste jag försöka hålla mig ifrån den.
Nu har jag super mycket som måste bli klart bara 55 dagar kvar tills studenten och knappt några skoldagar kvar tror det kan vara 28 skoldagar kvar. PANIK!!
Nu måste jag plugga på lite.

~Sofia

Lång helg

Nu är det äntligen helg igen och en lång sådan, veckorna fram til lstudenten går så fruktlöst fort.
Idag satt jag kvar i skolan till halv 3 även om jag slutade vid halv 11 men kännde att det kudne behövas.
Repeterade lite på matten sen gjorde jag även provet på kapitel 3 så nu är det bara  2 stycken kvar innan nationella. Men det ska jag nog klara av.
Sedan satt jag och gjorde lite bild också känner att det flyter på ganska bra nu men mycket återstår, . . .

Fias balklänning
Samhällsprov + fördjupning
Svenska prov + muntliga nationella
Matte prov kap 4 och 5 + nationella
Stundentklänning
Bilden

Sen är det säkert massa jag har glömmt . .

~Sofia


Smothie och The Hills

Godmorgon .:)
kan det inte vara mer underbart att vakna till att solen strålar in genom förnstret?
Samtidigt som man börjar dagen med en god smothie och kollar på The Hills.
Det får nog bli min nya morgon favorit smothie och The Hills, man blir mycket piggare av att äta en god frukost och göra något man blir glad av.
Ska snart gå ner till skolan, hoppas det blir en hyffsat trevlig dag. Ska vara fadder åt två stycken idag, kommer några 8:or och 9:or på besök som ska följa med oss hela dagen och se hur vi arbetar i skolan det ska bli lite spännande och se vad dom säger när första lektionen är svenska och vi ska gå igenom inför det muntliga nationetlla, men det blir nog kul:)

Hörs senare

~Sofia

Mot målet

Mot målet :)
Nu måste jag dr igång allt på riktigt går inte att slöa mer ;)
Kommer fixa allt :)

Dålig uppdatering

Ojoj nu har jag inte varit så duktig på att uppdatera min blogg har har tappat läsare. . måste försöka bli en liten bättrning på det men det är lite svårt att hinna med allt man vill göra när det är fullt upp med saker som måste göras i första hand.
Men idag har det varit en toppen dag måste jag säga, Började med en halvseg dag iskolan men den lyckades jag ta mig igenom utan några större problem.
Efter skolan begav jag mig till gymmet och tränade på crosstrainern i ca 40 minuter mycekt hårt pass.
Sedan kom min Baldejt , lite pirrigt att träffa han för det var första gången sedan vi bestämmde att vi skulle gå tillsammans. MEn det var trevligt att träffas så vi gick runt lite och snakcade.
Men det var inte nog med träning, var ute och sprang en ganska lång runda med min rumskompis innan idag också :) mycket härligt man känner sig så piggeferåt, så jag lyckades få ett städryck under våran springtur så nu har jag städat allt från grund och botten. Duktigt Sofia så ska det se ut.

Nu ska jag sätta mig ner och fundera ut något bra sätt man kan uppdatera bloggen med så att den blir lite roligare och lockar läsate :) några tips?

~Sofia

Dagens miss

Är man blond eller är man blond?
jag tror jag är blond. . hehe
skulle åka ner och tanka och ta ut pengar, så stod det att kortet var spärrat, lustigt så jag fick tanka med bankkortet istället. Sen när jag komemr hem så undrar mamma och pappa vad det kan vara för fel.
Så går det en stund så trodde pappa att jag ahde varit i gvd och tankat, men när jag i själva verket bara var nere i samhället.
Dum blondin försöker tanka med hydro kort på en gulfstation;)

~Sofia

Hemma i sverige igen

Nu var man hemma i Sverige igen då efter en mycket lyckad och underbar skidresa :) det finns inte så mycket att säga mer än att den har varit helt fantastisk, super väder super snö super backa. Kan det bli mer super?

Igår var och och Fia ute en sväng och promenerade i samhället, sen fick vi värsta rycket att vi ville till parken kl 9 på kvällen, Basic Element skulle spela. Det är inte ofta ma nfår ryck att man vil lgå ut och festa en Söndag? Men det fick vi, så vi fixade oss och så sen körde vi till gvd men där var det ju lika dött som i graven så vi åkte hem till Fia och chillade istället, men kvällen blev mysg ändå.

Nu har hon nyss varit här och testat sin klänning jag är lika nervös varje gång, men nu tror jag att den sitter bra och blir bra ändå, får hoppas hon blir nöjd :)
Ska nog iväg en sväng till gvd sen och planera inför Trajet också.

~Sofia

Sista skiddagen

Tjoo
Nu var även den sista skiddagen slut, men jag måste bara säga att vi har verkligen haft en super vecka nästan inte ett ända moln på himlen någon av alla dagarna i backen:) Suuper
Idag var vi och åkte i Reiteralm, allt var helt klart super, åkte några åk medan snön var underbar innan vi stannade och drack varsin svalkande dricka i den stekande solen:)
Runt middags tid blir det nästan så att man får pressa sig ner för backarna för att komma fram för snön bli så snörig men det är underbart ändå.
Lyckades bränna armarna liteidag men det lägger sig nog tills i morgon får vi hoppas :)
Tur att det finns något som heter after sun.
Ikväll ska vi nog bara packa allt och kanske spela lite kort och yatzy.
Idag tog vi tiden hur snabbt vi åkte, i en lite störtloppsbacke eller vad man ska kalla det.
åkte i 61 km/timmen

Nä nu hinner jag inte sitta här med kanske hinner skriva något mer ikväll annars blir det ett inlägg när vi kommer hem:)

~Sofia


Ännu ett steg närmre döden

Idag har det varit en underbar dag uppe på glaciären Dachstein.
Men för att man skulle ta sig dit så var det en lång och skrämmande bilväg med massor med serpentinvägar.
Men man var inte uppe där utan man skulle åka i en stori kabin för att komma upp till toppen. Den rymmde ca 50 pers och gick på en vajer uppe i luften, trodde näsatn att jag skulle dö där ett tag men när man väl var uppe kunde man ju pusta ut och njuta av den underbara skidåkngingen. Snön var super den ble inte lila smörig som på de andra bergen, snö djupet var ju också dubbelt så djupet som övriga berg också så kanske inte så konstigt trots allt, 4,5 meter i backarna:)


På den vajren skulle vi ner, mycket nära döden, skrämmande, men efter en hel dags åkande där uppe kuna man pusta ut när man väl var nere.


Packade som sillar


Underbart

Lite ljus bild men jag får skylla på pappa ;)

Nu i eftermiddag har vi bara suttit ute och schteekt eller först var vi nere i schaldming en sväng men klarade inte av att gå där så länge med våra tjocka tärmobyxor och vinter skor i 22 graders värme så vi åkte hem och satte oss ute i solen med en kall drink istället.
Sedan har vi hunnit med att ha snöbollskrig med några Österrikiska pojkar mellan 7 och 18 år, blev ju totalt ner mejjad  av alla snöbollar.
Men det har trots allt varit en helt udnerbar dag i Österrikiska alperna ;)

~Sofia


Sol, bikini omgiven av 2 meter snö

Efter en härlig dag i Zauchensee med mycket skidåkning 3,2 mil så satte vi oss ute i solen och steekte i bikini. Mycket härligt men man kan inte tro att det skulle gå med tanke på att man är omgiven av 2 meter snö vart man än går så det såg nog lite roligt ut. 
 En lift nära döden :P


Varmt;)

Måste bara tillägga att jag körde bil i Alperna igår, på serpentinvägarna, sen hamnade vi mitt i ett jordskrede men den situatinen förbi alla brandbilar och traktorer på den smala vägen klarade jag av galant :)

~Sofia

Ännu en solig dag

Ännu en härlig skiddag är slut.
Idag var i och åkte skidor i Flachau ett mycket fint och härligt ställe med lång och breda pister.
Tror jag åkte sammalagt runt 2,9 mil idag och 2,3 mil lift. 

 

En mycket härlig dag :)

Nu ikväll har vi varit nere och utforskat byn, det lilla som fanns.
Vi hittade en mysig restaurang där vi åt mycket god glass :) eller ser det inte gott ut?

 


~Sofia

Milka in my life

Milka kan nog vara världens godaste choklad men det är mindre bra att när man väl har börjat äta den så kan man inte sluta :)
Idag när vi var inne på Penny market så upptäckte jag 3 nya smaker av milka, var bara tvungen att köpa som som prydnad hahaSedan fick det även bli super goda chokladägg med krämig vit choklad i

Har även fått syn på några super söta choklad askar som ska få följa med hem om jag lyckas hitta dom i en affär i närheten:)

~Sofia

Väl framme i Österrike

Hej hopp allihopa :)
Nu har jag äntligen kommit ner till det underbara Österrike.
Resan började med att vi åkte hemifårn vid halv 5 på morgonen i fredgas pigga och glada började vi resan.
Massor med bil och båt åkande.
Vi stannade till i Danmark för att äta lite frukost så vi skulle orka med resan:)Resan fortsatte neråt Österrike. . .
Vi hade inget bättre för oss så vi satte igång och virkade lite, såg väl ut som två gamla tanter där  i baksätet;)


Mycket köer var det neråt, men vi hade tur och  slapp det värsta.


Men det bästa av allt var att vi mötte värmen, när vi åkte på morgonen så var det -2 men när vi kom längre ner i Tyskalnd var det inte mindre än 26 grader ;)


Väl nere i Österrike åkte vi in till Haus och kollade läget och taggade The Rasmus konserten.Och idag ar det första skiddagen, nu fick jag äntligen susa ner för alla härliga pister.

Ser det inte härligt ut?

Snyggarna väller fram i backarna ;)

Denna bilden får avsluta denna underbara dagen :) den bjuder jag på

I morgon kommer en ny dag med nya möjligheter att susa ner för backarna , se fram emotfler härliga bilder  i morgon.

~Sofia

Gladare än på länge

Behöver inte säga så mycket idag eller hinner inte det heller för den delen för jag sak snart krypa ner i min mysiga säng är mega trött ikväll:)
Men jag är rikgti GLAD har inte kännt såhär på länge och evt inte rikgit vad det beror på heller men glad är jag i alla fall.
Att man kan känna att livet är underbart ibalnd är fantastiskt, så känner jag nu men det finns fortfarande massvis med saker som kan förbättras och kommer förbättras.
Sov sött

~Sofia

Jag känner inte igen mig själv?

Nu är det verkligen så att man får vårkännslor.
Tro det eller ej men jag känner verkligen inte igen mig själv idag, först sitter jag klar 4 timmar mer än vad jag behöver i skolan sedan så ger jag mig ut och springer, men det var väl lite tack vare Hannah också annars hade det väl aldrig funnits någon motivation till det.
Efter att vi hade käkat och pratat lite fick vi för oss att vi skulle gå ner till Vip och Hannah skulle hyra film och jag skulle köpa mörk choklad. Måste bara säga att det kan nog vara något av det godaste när man blir lite småsugen på något för det är så mäktigt att  man bara atr en bit sen räcker det.
Och nu har vi precis kollat klart på världens sämsta film den var vekrligen usel fanns ingen som hellst handling i filmen så man förstod inget och slutet SÖG menmen nu ska jag krypa ner i min varma och mysiga säng, får ju sova en timme längre i morgon det tackar man aldrig nej till så bäst att utnyttja det ikväll.

~Sofia

PANIK !!

Äntligen är den värsta veckan på den här terminen över. Hade svenska nationellt prov idag mellan 8-13, det var faktiskt ganska kul måste jag säga. Men det är ju alltid lite extra segt att komma på hur man ska börja skriva men det löste sig till slut, men som sagt jag komemr nog dra ner mitt betyg i svenska. Så nu håller jag alla tummar jag har för att verklgen få ha kvar mitt betyg.

Efter att ha suttit ca 4 timmar med uppsatsen så gick jag ner på sol och räknade matte i 3,5 timme. . .känner ni igen den Sofia som sätter sig frivilligt i skolan och räknar matte i 3,5 timmar?? Det gör inte jag men vad gör man inte för att man ska klara kursen?
Nu äntligen börjar jag fatta så för tillf'llet så snurrar det bara runt massa siffror i huvudet på mig.

Nu efter denna dagen kan man pusta ut på riktigt för det var den västa veckan på hela denna terminen 3 prov på 3 dagar.
Nu är det bara lite små prov kvar denna terminen men ändå ganska mycket saker so mska hinnas med.
Bara 72 dagar kvar tills studenten, hur många av dom tror ni jag kommer vara i skolan ? Ca 32 dgar PANIK!!!
Vad sägs om att börja sy lite hemma och plugga lite extra hårt nu i slutet och skippa allat vad utgångar heter?

~Sofia

RSS 2.0