Gultenfria semlor
Jag börjar bli en hejjare på att baka glutenfria semlelbullar.
När jag kom hem fårn tränignen slängde jag ihop en bullsats så nu står dom på jäsning.
Så det for nog bli en semla ikväll, det är ju trots allt fettisdagen idag.
Här har ni det magiska receptet!
När jag kom hem fårn tränignen slängde jag ihop en bullsats så nu står dom på jäsning.
Så det for nog bli en semla ikväll, det är ju trots allt fettisdagen idag.
Här har ni det magiska receptet!
Ingredienser (20 portioner) | Instruktioner | |
75 g Smör eller margarin 2 dl Mjölk 1 pkt Jäst (50 g) 1 dl Kesella, mager kvarg 1 dl Socker 1 st Ägg 1 krm Salt 1 pkt glutenfri mjölmix(Spara 1 1/2 dl till utbakningen Ägg Till pensling |
Gör så här Smält fettet, häll på mjöken och låt det bli ljummet, ca 37 grader. Rör ut jästen i degspadet. Tillsätt Kesella, socker, ägg och salt. Arbeta in mixen, spara ca 1 1/2 dl till utbakningen. Låt degen jäsa övertäckt ca 30 minuter. Arbeta ihop degen, dela den i 20 bitar och baka ut till bullarna. Jäs övertäckta på plåt ca 30 minuter. Pensla med uppvispat ägg. Grädda i 250 grader, ca 5 minuter. |
Kommentarer
Postat av: emma
sv; jotack allt är bra, själv ? :)
haha nej inte idag, själv ?
kram
Postat av: Jane
Gott med semlor!! :D
Tack så mycket! Jadå :) Nej, jag ska snart äta den första för idag haha :)
Postat av: Julia
Otroligt fin blogg! Jättefin design:)
Postat av: vilma
jo tack allt är bra! hur är det själv??
Postat av: Alexandra
Hej sötnos! Ja nu längtar jag verkligen till flytten, det ska bli så roligt med en större lägenhet :) Jag tränar ca 5 gånger i veckan, då tränar jag oftast alltid 1,5 h. Det beror lite på vad jag tränar för något, om det är kondition eller gym eller både och. PUSS!
Postat av: Madde
Sv: Hej hej:) Allt är bra med mig! Själv då?:) SÅKLART jag har ätit semlor idag!;) Du med va?:)
Kram kram
Postat av: JENNY
hej!
nix, det har jag inte :)
Trackback