Ännu ett steg närmre döden

Idag har det varit en underbar dag uppe på glaciären Dachstein.
Men för att man skulle ta sig dit så var det en lång och skrämmande bilväg med massor med serpentinvägar.
Men man var inte uppe där utan man skulle åka i en stori kabin för att komma upp till toppen. Den rymmde ca 50 pers och gick på en vajer uppe i luften, trodde näsatn att jag skulle dö där ett tag men när man väl var uppe kunde man ju pusta ut och njuta av den underbara skidåkngingen. Snön var super den ble inte lila smörig som på de andra bergen, snö djupet var ju också dubbelt så djupet som övriga berg också så kanske inte så konstigt trots allt, 4,5 meter i backarna:)


På den vajren skulle vi ner, mycket nära döden, skrämmande, men efter en hel dags åkande där uppe kuna man pusta ut när man väl var nere.


Packade som sillar


Underbart

Lite ljus bild men jag får skylla på pappa ;)

Nu i eftermiddag har vi bara suttit ute och schteekt eller först var vi nere i schaldming en sväng men klarade inte av att gå där så länge med våra tjocka tärmobyxor och vinter skor i 22 graders värme så vi åkte hem och satte oss ute i solen med en kall drink istället.
Sedan har vi hunnit med att ha snöbollskrig med några Österrikiska pojkar mellan 7 och 18 år, blev ju totalt ner mejjad  av alla snöbollar.
Men det har trots allt varit en helt udnerbar dag i Österrikiska alperna ;)

~Sofia


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0